Skip to content

Wat doen we zo al?

Als buurtvereniging initiëren en organiseren we diverse activiteiten. Door deze activiteiten zorgen we voor een hechte gemeenschap. Alles valt en staat bij vrijwilligers. Wil jij meehelpen met het organiseren van een van de activiteiten? Neem dan contact op!

De komende (ingeplande) activiteiten vind je op deze pagina.

Burendag Burendag 4e zaterdag in september

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe.

Elk jaar proberen we een leuke (nieuwe) invulling te geven aan Burendag.

Buurtborrel Buurtborrel

Wat is er gezelliger dan samen een glaasje drinken. Of het nu koffie, thee of een ander drankje is. Veel borrels worden spontaan georganiseerd. Meestal per straat of blok. Daarnaast organiseren we als buurtvereniging ook met enige regelmaat een borrel voor de hele wijk.

Eieren zoeken door de kinderen Eieren zoeken door de kinderen rond Pasen

Rond de Paasdagen organiseren we een paaseizoektocht voor de kinderen. Chocolade-eieren zijn verstopt door de hele wijk. Er zijn ook gouden eieren verstopt. De vinders daarvan krijgen een leuk cadeau.

Halloween Halloween rond 31 oktober

Griezelen tijdens Halloween. De buurtvereniging Het Hefkwartier organiseert jaarlijks een aantal kinderactiviteiten in de buurt. Rond 31 oktober vieren wij in de wijk Halloween met activiteiten zoals schminken, knutselen, grabbelton en de traditionele ‘trick or treat’. Tijdens trick or treat gaan kinderen uit de buurt de deuren langs voor iets lekkers.

Hefdag Hefdag 31 oktober

Onze wijk is vernoemd naar De Hef, de oude spoorbrug over de Koningshaven. De Hef is eigenlijk een koosnaam, de echte naam is De Koningshavenbrug.

De Koningshaven scheidt het Noordereiland van de wijk Feijenoord. De brugdelen van de Koningshavenbrug aan de wederzijdse oevers stammen uit 1878. Het middengedeelte was oorspronkelijk een draaibrug. Dit was echter een forse hindernis voor de scheepvaart. In de smalle doorvaart voeren meerdere schepen zich vast, in 1918 voer het Duitse schip Kandelfels tegen de pijler. Dit laatste ongeval gaf de doorslag voor de aanleg van een hefbrug ter vervanging van de draaibrug.

De brug is ontworpen door ingenieur Pieter Joosting en opengesteld op 31 oktober 1927.

Zodoende vieren we op 31 oktober de HEF-dag.

Ledenvergadering Ledenvergadering jaarlijks

De algemene ledenvergadering is een jaarlijks terugkerende vergadering waarin de leden een terugblik krijgen op het voorbije jaar en een vooruitblik naar het nieuwe jaar. Ook wordt er inzicht gegeven in de financiële situatie. Tevens geeft deze vergadering de gelegenheid tot het bevragen van de leden over vraagstukken, of mogen de leden het bestuur bevragen.

Daarnaast is er tijdens de algemene ledenvergadering ook een bestuursverkiezing.

Nieuwjaarsborrel Nieuwjaarsborrel januari

Wat is er leuker dan samen het nieuwe jaar beginnen. Daar proosten we op!

Schoonmaak Schoonmaak iedere 3 maanden

Met een aantal buurtbewoners gaan we, voorzien van prikkers, vuilniszakken en werkhandschoenen, de wijk en omliggende straten langs. Al het zwerfvuil ruimen we hierbij op. Tegelijkertijd is het leuk om weer eens bij te babbelen met de buurtjes. Win-Win.

Sinterklaas Sinterklaas 5 december

Rond 5 december delen we aan de bewoners van de wijk wat lekkers uit. Wat is er lekkerder dan een wat pepernoten? Of misschien wel taaitaai?